Bloggpost

10. mai 2024
3DExperience: Oppdatering for Share & Markup

Share & Markup funksjonen i 3DExperience har fått en stor oppdatering og er nå betydelig mer brukervennlig. Å dele filer med andre er enkelt og du kan få tilbakemeldinger og kommentarer rett i 3DExperience. I denne artikkelen går vi grundig gjennom hvordan du setter opp ekstern deling og vår konsulent Thomas har laget en kort video som viser hvor enkelt du kan dele og kommentere på filene.

Grunnleggende for deling av filer i 3DExperience med noen utenfor organisasjonen.

Skal du dele filer med noen utenfor organisasjonen er det greit å være obs på at funksjonen “Share with External” som standard er deaktivert. Løsningen er å få din 3DExperience platform administrator til å aktivere funksjonen. Først da kan du dele filer med eksterne brukere.

Dette gjøres slik: Platform Management -> Content -> Share with external

Be om kommentarer fra mottaker

Enable shareable link– gir deg mulighet til å dele både filer og mapper med eksterne, og i SOLIDWORKS vil du få direkte mulighet til å dele filer.

Når du aktiverer “Enable comments” får mottakeren av filen også mulighet til å kommentere direkte på filen. Kommentarene vil følge filen, og du vil kunne se dem direkte på filen uten at mottakeren må sende deg en e-post eller ringe deg.

Administratoren vil også kunne se hvilke filer og mapper som er delt med andre, og kan enkelt fjerne tilgangen igjen.

N.B: Skal hele mapper deles, gjøres dette i 3DDrive App´en. 

 

Deling av filer i SOLIDWORKS

I SolidWorks vil du nå ha muligheten til å velge “Share a file” i “Lifecycle and collaboration“- fanen.

Share&markup-eksempelbilde

Hvis “Share a file” knappen/funksjonen ikke er synlig på fanen, må du selv finne den i “Customize“.

SolidWorks Assembly

Samlinger kan lagres i 3DXML, 2D PDF, STEP AP203, STEP AP214, STL og IGES. Du har altså ikke muligheten til å dele en SolidWorks-samling SLDASM og de tilhørende SolidWorks-deler i SolidWorks format, slik du kjenner fra “Pack & Go” i SolidWorks.

SolidWorks-deler

Deler kan lagres som 3DXML, SLDPRT, 2D PDF, STEP AP203, STEP AP214, STL og IGES. Her kan din SolidWorks-del lagres i SolidWorks-format, noe som har fordeler og ulemper. Deler du en del i SolidWorks-format, vil mottakeren ha mulighet til å laste ned filen inkludert hele oppbyggingen.

Dassault Systemès SOLIDWORKS anbefaler derfor å dele 3D-modellen med andre i 3DXML-filformat, da det tar minst plass, og mottaker har minst mulighet for å “stjele” oppbyggingen.

SolidWorks tegninger

Tegninger kan lagres som PDF, DXF, DWG og PNG.

Du kan dele en fil med personer utenfor din organisasjon ved å bruke 3DDrive eller som en fil i sammenheng med en 3DSwym Community eller dialog. I denne artikkelen vil vi fokusere på hvordan du kan dele filer med eksterne.

 

I din 3DDrive-app kan du se hvilke filer du deler med hvem, og du kan legge til og fjerne personer.

For at mottakeren skal kunne se filen, må vedkommende ha opprettet en Passport på 3DExperience- plattform. Dvs. ha opprettet en bruker, dette er gratis og ganske enkelt å gjøre.

Når du har delt en fil med vedkommende via en e-post, vil vedkommende motta en e-post med en lenke direkte til den delte filen.

Og vedkommende får tilgang til filen ved å klikke på lenken i e-posten.

Share&markup-eksempelbilde

 

Når vedkommende har åpnet filen, kan denne lastes ned og måle og kommentere på filen med ulike verktøy.

Disse kommentarene kan lagres i filen i form av det Dassault Systèmes kaller en “Annotation Tour”. Når det legges kommentarer på filen, vil avsender ha mulighet til å se kommentarene.

 

 

 

Disse kommentarene vil automatisk bli knyttet til den delte filen, og det er enkelt å se endringsforslagene og gjennomføre disse.

Når endringene er gjort i SolidWorks, kan filen igjen deles enten som ny fil eller som en oppdatering av den eksistrende delte filen. Ved å oppdatere den delte filen vil lenken til de allerede eksisterende kommentarene bli bevart, og hele endringsforløpet kan følges i den delte filen.

Share & Markup funksjon i 3DExperience er dermed ikke bare en sikker og enkel måte å dele filer med eksterne på, men det er også en fantastisk måte å lagre kommentarhistorikken som har vært på modellen.

Share & Markup er en del av  CLOUD SERVICES for SolidWorks og selv om du ikke har behov for et PDM/PLM-system, har du sikkert likevel behov for en sikker metode for å dele filer med eksterne.

Bli med oss inn i fremtiden, meld deg på nyhetsbrev