Bloggpost

7. juni 2024
Hvilken SOLIDWORKS lisens passer for meg?

SOLIDWORKS, en ledende produsent av CAD-programvare, tilbyr tre forskjellige lisenstyper: Standard, professional og Premium. I denne teksten vil vi utforske hva hver lisenstype innebærer, og hvordan du kan velge den som passer best for dine behov.

Når det gjelder å velge riktig lisens for din bedrifts behov, kan det være en utfordrende oppgave å navigere gjennom de ulike alternativene. Skal du eie eller leie SOLIDWORKS for første gang? 

Eie eller leie lisens?

I lengden vil det være billigst å kjøpe lisensene du har brukt for. Det kan derimot være gode grunner til å leie en lisens. For eksempel hvis du trenger SOLIDWORKS i en begrenset periode. La oss ta en titt på de ulike lisensene:

SOLIDWORKS Standard

Standardlisensen er ofte tilstrekkelig for mange bedrifter, da den dekker de grunnleggende behovene for tegning i SOLIDWORKS. Med denne lisensen har du tilgang til funksjoner som SheetMetal og Weldments, samt muligheten til å opprette sammenstillinger og 2D-tegninger for arbeidstegninger. Enten du jobber med komplekse design eller enklere deler, kan du komme langt med en standard-lisens. Formålet med denne lisensen er å muliggjøre produksjon av deler og komponenter, uansett hva dine behov måtte være.

SOLIDWORKS Professional

Neste lisenstype, professional tilbyr en rekke avanserte funksjoner som kan være avgjørende for visse bedrifter. I tillegg til funksjonene som finnes i standard-lisensen, inkluderer professional-lisensen også Visualize, et renderingsprogram, og Toolbox, et bibliotek med muttere, bolter og andre relevante komponenter. For bedrifter som bruker PDM standard som sitt PDM-system, kreves det minst en Professional-lisens for å kunne integrere dette systemet.

SOLIDWORKS Premium

Til slutt tilbyr Premium-lisensen den høyeste graden av funksjonalitet og avanserte verktøy for komplekse designutfordringer. Denne lisensen er typisk nødvendig for bedrifter som jobber med omfattende simuleringer, som statisk simulering eller routing. Med premium-lisens får du tilgang til avansert verktøy som kan optimalisere dine design og produksjonsprosesser på en effektiv måte.

Premium-lisensen inneholder også SOLIDWORKS Sustainability. En livssyklusvurdering (LCA) av designet miljøpåvirkning, integrert i designprosessen. Verktøyet inkluderer vurdering av deler, alternative materialer og miljødashbord, samt vurdering av sammenstillinger basert på transport, monteringsenergi og energiforbruk.

Valg av rikitg lisens

Når du skal velge riktig lisenstype for din bedrift, er det viktig å vurdere dine spesifikke behov og krav. Hvis du primært jobber med grunnleggende tegninger og sammenstillinger, kan en standard-lisens være tilstrekkelig. Hvis du derimot trenger avanserte funksjoner som renderingprogram og integrerte PDM-systemer, kan en professional-lisens være mer passende. Og hvis du står ovenfor komplekse designutfordringer, vil en premium-lisens gi deg de nødvendige verktøyene for å håndtere dem effektivt.

Uansett hvilken lisens du velger, er det viktig å velge den som passer dine behov best samt budsjett. SOLIDWORKS tilbyr fleksible lisensmuligheter som kan tilpasses din bedrifts spesifikke krav, slik at du kan få mest mulig ut av din CAD-programvare.

 

Share&markup-eksempelbilde

Bli med oss inn i fremtiden, meld deg på nyhetsbrev