Nyheter

19. juni 2024
Vell blåst Bryne IndustriExpo

Bildetekst: Lærlinger og kommende lærlinger på Lærlingekurset i regi av Jærtek, Bjørnsen Advokatene og OFIR. 

Jærtek deltok på Bryne IndustriExpo onsdag og torsdag forrige uke. Bryne IndustriExpo er en messe og et viktig samlingspunkt for industrileverandører på Jæren som arrangeres av Bryne Næringsforening. Det er en vandrende messe som foregår i ulike bedriftslokaler, og formålet er å legge til rette for kunnskapsutveksling og nettverksbygging mellom noen av de mest betydningsfulle industriaktørene i regionen.

På messen hadde vi vår egen stand sammen med Ignos og Digernes i Digernes sine lokaler på Håland industriområde. Her tok Stian Undheim, Eirik Njærheim og Gunnar Laland imot besøkende. Mange var innom standen vår, og vi fikk anledning til å presentere våre produkter og tjenester innen CAM, samt diskutere fremtidige samarbeidsmuligheter med både eksisterende og potensielt fremtidige kunder.

Eirik holdt også et innlegg på Lærlingekurset som Jærtek arrangerte sammen med Bjørnsen Advokatfirma og OFIR (opplæringskontor for industrifag i Rogaland) på Bryne Kro og Hotell. Fra Bjørnsen Advokatfirma deltok Lars Heskje, og Ove Johan Aklestad representerte OFIR. Kurset fikk gode tilbakemeldinger, og det var inspirerende å se både lærlinger og videregående elever som nylig har fått tildelt læreplass for de neste to årene. Kurset var en utmerket plattform for å dele kunnskap, samt å fremme viktigheten av lærlingeordninger i industrien.

– Det var utrolig kjekt å snakke foran så mange ungdommer som snart skal ut i arbeidslivet i industrien på Jæren. De har mye spennende å se frem til, og jeg fortalte de at «the sky is the limit» så nå må bare kjøre på, smiler Eirik.

Torsdag kveld ble det arrangert en sosial sammenkomst på Bryne Mølle. Det ble servert nydelig mat og drikke fra Bryne Kro og Hotell, og stemningen var på topp. Fra Jærtek deltok Eirik og Gunnar, og vi benyttet anledningen til å knytte nye forretningsforbindelser og styrke relasjonene med våre eksisterende samarbeidspartnere. Denne sammenkomsten understreket betydningen av å ha uformelle møteplasser hvor man kan utveksle ideer og erfaringer i en avslappet setting.

Leder av Bryne Næringsforening Kenneth Lia er også godt fornøyde med forrige ukes arrangement.

– Vi er veldig godt fornøyde med arrangementet. Det er et spissa arrangement, hvor konkurrenter samarbeider for å få vist frem det beste industrien på Jæren har å by på. Denne uken skal vi gjøre en grundig evaluering på hva som fungerte bra, og hva vi kan gjøre bedre til neste gang, sier Kenneth.

Alt i alt var Bryne IndustriExpo en stor suksess for Jærtek. Vi ser frem til å delta igjen i 2026 og til å fortsette å bidra til utvikling av industrimiljøet på Jæren.