Referanse

24. april 2024
Aarbakke – Effektivisering og forbedring er fortsatt i høysetet

Bildetekst: NMI Mekaniske doblet spindeltiden i sin produksjon

Aabakke AS har hovedkontoret sitt på Jæren, nærmere bestemt Bryne. Der jobber det drøyt 300 ansatte med produksjon og levering av avanserte komponenter og systemer til olje- og gassindustrien. Så vel som til andre industrier og sektorer. En stor del av bedriftens produksjon foregår i CNC-maskiner. I produksjonen brukes Vericut fra Jærtek.

Effektivisering og forbedring i høysetet hos Aarbakke AS

Aarbakke jobber kontinuerlig med forbedring og effektivisering. Investering i Vericut er en del av dette prosjektet. Vericut hjelper oss med å avdekke maskinkrasj og avvik i programmeringen som ikke kan avdekkes under simulering i CAM-system.

Etter at vi tok i bruk Vericut og begynte å simulere ISO-filen i stedet for å bruke simulatoren, kan vi med stor sikkerhet si at det som skjer på skjerm, også skjer i maskinene våre. Dette gir oss en ekstra trygghet som gjør at programmererne våre kan sove godt om natta og ikke uroe seg for kostbare maskinkrasj, forteller Torbjørn Holen, Technical Manager i Aarbakke.

Unngår unødvendig og kostbare krasj i maskinene med Vericut

Videre kan han fortelle at programmet fanger opp så og si alle feil og avvik i programmeringen, dette forhindrer både kostbare krasj og unødvendige stopp i maskinene. Torbjørn forteller også at ved å kunne simulere ISO-filen før den kjøres til maskin spares mye tid i selve innkjøringsfasen av nye programmer.

Bryne-bedriften har også erfart at Vericut kan brukes til å effektivisere verktøyoppsettet i maskinene.

Dette kan vi gjøre fordi programmet er såpass nøyaktiv at vi, her også, kan stole på at det vi ser på skjermen, skjer i maskinene også. Dermed kan vi prøve oss frem til riktig verktøyoppsett før vi går i gang i maskinen, forteller Holen.

Jærtek i ryggen

Videre forteller Torbjørn at Aarbakke er glade for å ha Jærtek i ryggen når det kommer til Vericut. Her møter de ansatte med høy kompetanse, så vel som stabil og god support. Holen opplever også at det er lett å få tak i Jærtek og at de tar tak i problemer og utfordringer som måtte oppstå. Det er spesielt viktig om maskinen står i ro og det haster.

Vericut Force

Aarbakke har også nylig investert i Vericut Force-modul. Dette er en modul som går inn og effektiviserer allerede ferdige programmer. De har testet dette ved hjelp av CG-Tech en stund nå og ser at flere av delene kan de spare mye maskineringstid ved bruk av denne modulen.

Denne modulen har mange funksjoner som gjør at vi kan redusere maskineringstiden og dermed også spare verktøyene ytterligere, redusert maskinslitasje og redusert strømforbruk. Vi gleder oss til å komme i gang med denne modulen, avslutter Holen.

Kort oppsummert er Aarbakke godt fornøyd med Vericut som har gitt de en ekstra trygghet i programmeringen samtidig som de opplever ekstra effektivitet i produksjon og verktøyoppsett. Dette hadde heller ikke vært mulig uten de ansattes engasjement og kompetanse samt den totale pakken av systemer, leverandører og utstyr.

“Vi opplever at det er lett å få tak i Jærtek. De tar tak i problemer og utfordringer som måtte oppstå. Her møter vi ansatte med høy kompetanse, så vel som stabil og god support”

Torbjørn Holen

Technical Manager, Aarbakke

Bli med oss inn i fremtiden, meld deg på nyhetsbrev